Praktiska friluftsbyxor

Vad innebär det att ha ett par praktiska friluftsbyxor egentligen? Vad är det man ska tänka på vid valet av friluftsbyxor? Det allra viktigaste är du ska använda byxorna under en längre tid som till exempel vid vandring är att de ska vara bekväma! Är det inte det så spelar det ingen roll vilka andra fantastiska funktioner de har. Byxor som sitter åt och ger dig skav vid varje steg är i längden helt odugliga. Om du inte har möjlighet att prova byxorna i butik utan måste handla via nätbutik så se till att det finns ett bra returavtal, annars kan det bli dyrt för du kan behöva returnera ett antal modeller. När du väl har hittat de perfekta byxorna för ditt ändamål så passa på att köpa två! Du kommer att ångra dig annars när det är dags att börja jakten på de perfekta friluftsbyxorna igen.

Vilken typ av friluftsbyxa

Tänk igenom när och under vilka förhållanden som du ska använda dina byxor. De största skillnaderna är väl egentligen i vilket väder du ska ha dom i, under sommaren i varmt och kanske regnigt väder? Eller på vintern i blött och kallt väder. Eller ska du kanske ha dom året runt?  Om du nu ska använda byxorna året om så måste du se till att det finns utrymmer för underställ på vintern.

Viktiga funktioner för friluftsbyxa

En annan sak du kanske inte tänker på är att det kan vara bra att ha byxor med fickor på. Nu för tiden har nästan alla byxor en ficka för mobilen och en bra placering för denna ficka är på framsidan av låret. Du vill ogärna ha mobilen i fickor som minskar din rörlighet. Hur många fickor som behövs är väldigt individuellt så klart. En ficka för nycklar samt en annan för plånboken kan vara ett önskemål.

Om du kommer att använda dina friluftsbyxor mest under årstider där du svettas så är det mycket praktiskt med ventilationsöppningar. Med ventilationsöppningar blir det lättare att släppa ut fukten. Denna funktionen är inte lika viktig på vintern. Även om du kan svettas då också.

Bältesöglor är också bra att ha på byxorna, och inte bara för att ha ett bälte i utan för att kunna hänga flaskor, knivar och annat där.