Min nya leksak – en fatbike

Eller leksak kanske det inte är, men den förenar verkligen nytta med nöje. En fatbike har extra breda däck och passar därför bra i vårt klimat med snö, regn, leriga och slippriga gångbanor etc.

Min fatbike är en elcykel och det är en perfekt kombo. Jag kan ta mig fram där vanliga cyklar inte riktigt fungerar och jag har hjälp av min motor så att jag slipper komma fram helt genomsvettig.

Jag kan cykla året runt eftersom den tar sig fram även i snö och modd. Vet inte än hur det funkar om det är halt, men de flesta cykelbanor är ju sandade på vintern så det ska nog funka.

Miljövänlig

Att min elcykel är miljövänlig är ett extra plus förstås. Jag använder den varje dag och har nästan helt slutat ta bilen. Det är bara när jag veckohandlar jag behöver använda min bil. Till och från jobbet cyklar jag på cykelbanor, grusvägar och sista biten på stadsgatorna. Oavsett om det är snö eller kanske lerigt och vått så tar jag mig fram.

Trendig

Nu är ju min fatbike inte någon vanlig cykel, inte ens en helt vanlig fatbike. Den är så jäkla cool och är verkligen trendig. Jag älskar när folk vänder sig om och kollar in min cykel. Många frågar var jag fått tag på den och många suckar avundsjukt när jag visar dem cykeln.

Motion

Eftersom det är så himla kul att cykla på min fatbike får jag mycket mer motion än jag skulle fått utan den. Givetvis hade en icke-eldriven cykel gett mig mer motion, men förmodligen hade den då stått i garaget mesta tiden. Eftersom jag använder min cykel varje dag i ur och skur får jag många mil i benen på ett år. Jag trampar mycket även om jag får viss hjälp i uppförsbackarna och när det är motvind.