Med fordonsbelysning på cykeln ser man långt

Att kunna se långt framför sig när man cyklar är viktigt, det är extremt viktigt när det är mörkt ute och dåligt upplyst. Utan tillräckligt med ljus kan lätt en olycka inträffa, antingen en där endast cyklisten själv är inblandad (singelolycka) eller där flera människor är inblandade. I sådana olyckor är det i bästa fall endast lite repad lack som är utgången, i värsta fall är det en eller flera som dör i olyckan.

Med andra ord ska man inte chansa med belysning som inte är tillräcklig. Det bästa man kan göra är att köpa fordonsbelysning och montera dessa på cykeln. Exempel på belysning som man kan installera är LED extraljus som har en stor styrka och kan lysa upp vägen flera hundra meter framför cykeln. Sätter man fordonsbelysning även bak på cykeln är det möjligt att lysa upp cykeln för allt och alla som är bakom. På så sätt kan bilar som kommer i högre hastighet bakifrån tidigt se cykeln, och på så sätt undviker man hemska olyckor.

Andra sätt att undvika hemska olyckor är att alltid cykla på cykelvägar och ifall det inte finns någon cykelväg så ska man cykla så nära kanten som möjligt. Tänk också på att alltid cykla på samma sida som bilarna kör på, då undviker man frontalkrockar.