Ut och cykla med Termo

Att vara ute och cykla i november – december hör inte till det vanliga i Sverige. Oftast är det antingen för kallt, för halt, eller för mycket snö, och ibland är det alla tre samtidigt. Det är därför som man alltid ska ta chansen att ge sig ut när tillfället ges.

Det man dock bör tänka på är att ha bytt hjulen på cykeln, från sommarhjul till vinterhjul. Detta kan man göra hos en cykelreparatör eller cykelmekaniker (går också att göra själv hemma ifall man har de rätta verktygen). Att cykla med sommarhjul i vinterväglag är otroligt farligt och kan inte bara skada en själv och cykeln, det kan också skada andra som råkar vara på fel plats vid fel tidpunkt när olyckan väl är framme.

Man ska också tänka på att klä sig tillräckligt varmt när man är ute i vinterkylan. Det bästa är att ha på sig tjocka ytterkläder och långkalsonger under dessa. Termo är för er som inte vet ett företag som specialiserar sig i att skapa kläder för utemiljöer. Kläderna är skapade för att vara lätta att ha på sig, vilket är ett plus när man är ute och rör på sig. Då sadeln lätt blir kall efter några minuter, fungerar långkalsongerna som ett extra skydd mot kylan. Då kyla lätt kan leda till saker som urinvägsinfektion, är långkalsonger nästan nödvändigt när gradantalet ute går under 4 grader Celsius. Utöver långkalsonger bör man också ha värmande vantar och mössa på sig. Mössa + hjälm kanske låter jobbigt och lite extremt, men om man värnar om sig själv och sitt huvud så har man på sig båda. De vantar man har på sig bör vara fingervantar, detta då dessa ger en ett bättre grepp om styret. De är inte lika varma som andra vantar, men när man ska styra en cykel bör alla fingrar ha ett fast grepp om styret.

Med dessa tips kommer ni säkert klara er fint i vintervädret, kör försiktigt!