Cykla varje dag och parkera vid cykelställ

Att cykla är både skönt för cyklisten och skönt för naturen. Cykling bidrar nämligen inte till att släppa ut koldioxid, som bilar och bussar är kända för att göra. Det stärker också benmusklerna och gör att kroppen får arbeta för den som cyklar, en arbetande kropp är en glad kropp. Naturligtvis bör man inte ta det till det extrema och cykla som de som cyklar i Tour de France. Istället bör man cykla som det man känner sig mest bekväm med. Det viktigaste är inte att köra på för fullt, utan att göra något gott för både kropp och natur. Det bästa är om ni tänker cyklingen som om det vore en ansiktsbehandling, det kan ta lite tid men efteråt mår man mycket bättre och dopaminet fullkomligt fyller kroppen.

Att cykla är roligt både själv, med bra musik i öronen, och tillsammans med andra. Ni som cyklar till jobbet eller skolan kanske skulle kunna få till en samkörning av cyklar. Istället för att åka i samma bil, cyklar man tillsammans i lagom takt. Att cykla tillsammans kan stärka gemenskapen mellan klasskamrater och arbetskamrater, och kanske gör en mer villig att träffas även utanför skola eller jobb.

För er som oroa er om att hitta bra cykelparkering behöver inte oroa er, många städer och mindre orter har cykelställ placerade överallt, så att man inte skulle kunna hitta en cykelparkering är osannolikt.